Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Замість плану дій люди почули політінформацію, - про виступи лідерів опозиції

"Сходив на віче. З приємного - побачив старих приятелів з Піккардійської терції. Все решта - катастрофа. Не хочеться в настільки складній, трагічній ситуації сіяти паніку, але політичні "лідери" Майдану в принципі не мають розуміння що робити і що говорити людям. І є страх - поруч це відчувається фізично", - написав у Фейсбуці Олег Базар.

І далі: "Тому вони й чіпляються за переговори, прекрасно усвідомлюючи, що це просто дешевий "розводня...к".

Ідея, озвучена Кличком, - створити народні виборчкоми і провести народні вибори - це просто смішно. Під час революцій владу беруть без виборів.

Черговий заклик до Януковича піти на дострокові вибори - це уже навіть не смішно. Хіба що Віктор Федорович вкотре посміявся із лохів.

"Народна рада" - це імітація процесу. Не більше.

Найприкріше, що у "лейтенантів" опозиції розуміння що і як робити є - і не найгірше. Але генерали не чують.

Фактично, замість плану дій люди, які прийшли, почули політінформацію у викладі опозиційної "еліти".

Майдану критично потрібен лідер. Той, хто взяв би на себе усю повноту відповідальності. Не "єдиний кандидат у президенти" на виборах, які бо зна чи будуть, а лідер.
Запит на це - колосальний. Те, як сьогодні скандували "Кличко! Кличко!" в принципі показує, на кого цей запит скеровано.

І Віталій це теж відчуває. Після його виступу був свідком, як його за сценою переконували кілька недурних людей - з різних партійних середовищ, - що людям потрібна була саме така заява. Він точно цього хотів - навіть смикнувся, щоб повернутися на сцену. Але за мить він погас, почав виправдовуватися і звично "тупити". Кличко-політик хоче перемагати як Кличко-боксер - по очках. Не розуміючи, що у цій ситуації по очках він програв Януковичу ще до виходу на ринг. Та й не факт, що пустять на той ринг.

Тарас Стецьків, з яким ми разом довго матюкалися після цієї сценки, упевнений, що у ситуації, коли формальні партійні вожді не готові брати відповідальність, Майдан народить нових лідерів.

Але коли це буде і чи доживе до цієї знаменної події сам Майдан?

Маленький апдейт. Коли Руслана почала зі сцени закликати народ скандувати "Санкції! Санкції!" я радів, що шлунок у мене порожній".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ