Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Замість подорожі через Атлантику на чайці „Спас” у вересні козаки сподіваються побувати хоча б у Грузії

Козацька чайка «Спас» може цього року взагалі не вийти в море. Повідомив «Гал-info» член екіпажу судна Мирон Колодко. За його словами, основна причина – брак коштів.
«Вже зрозуміло, що цього року похід через Атлантику не відбудеться, хоча ми ще сподіваємося, що можливо, вдасться здійснити хоча б перший етап подорожі – дістатися до Франції, де в нас є багато друзів, і там перезимувати. Проте для цього потрібно 120 тисяч доларів, яких у нас немає», – розповів Мирон Колодко. Водночас, за його словами, чайці обов’язково потрібно вийти в море, оскільки дерево, з якого вона зроблена, розсохнеться і це суттєво вплине на якість судна. Тож козаки планують скористатися запрошенням на Дні України в Грузії, які відбуватимуться у другій половині вересня, і перетнути хоча б Чорне море. Та надії навіть на цю подорож вельми примарні: «Ми дуже хотіли б поїхати, але 1100 км по морю - це не жарти, а чайку ще досі не дообладнано. Тож ми поїдемо лише в тому разі, якщо отримаємо вагому підтримку з боку організаторів», – сказав Мирон Колодко. Наразі чайка перебуває в Миколаєві, куди її екіпаж вирушить 12 вересня, щоб закінчити всі роботи та остаточно обладнати човен. Для цього козаки вже взяли кредит у сумі 6 тисяч доларів, наразі ж, щоб завершити всі роботи, потрібно ще 15 тисяч доларів.
Нагадаємо, новозбудовану чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня 2006 року. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом. Будівництво чайки загалом коштувало 70 тисяч євро. У планах козаків проект «Козацька Атлантика» мав розпочатися у вересні-жовтні. Козаки мали надію перетнути на чайці Атлантичний океан.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ