Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Замовники вбивства Гандзюк можуть уникнути покарання

Передача до суду справи проти виконавців нападу на радницю міськголови Херсона в її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства. Про це інформує Громадське з посиланням на адвокатку Гандзюк, Євгенію Закревську.

«Я хочу наголосити, що станом принаймні на вчора, цим виконавцям не було змінено підозру і не було додано ознаку замовності. Другий момент: якщо справу по виконавцях передадуть в суд, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використають ці докази в провадженні СБУ, яка шукає замовників», - заявила Закревська.

Захисниця пояснила, що в разі відсутності ознаки замовності в провадженні поліції щодо виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в межах іншого провадження - відкритого Службою безпеки.

«Вони не можуть бути двічі підозрюваними, чи двічі обвинуваченими. Вони можуть обвинувачуватися тільки один раз», - зазначила вона.

За словами Закревської, адвокати Гандзюк раніше направили клопотання про об’єднання цих справ до прокуратури Херсонщини та до Генпрокуратури.

Адвокат додала, що прокуратура Херсонської області вже відмовила в об’єднанні цих проваджень, від Генпрокуратури відповідь ще не надійшла.

«Якщо це не буде зроблено, то я не бачу судової перспективи притягнення замовника до відповідальності. Просто передати справу по виконавцях до суду - це просто унеможливити в подальшому притягнення замовника», - наголосила вона.

Як стало відомо раніше, вчора, 4 листопада, померла радниця міськголови Херсона Катерина Гандзюк.

Вчора Петро Порошенко висловив співчуття у зв’язку із смертю Катерини Гандзюк.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ