Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Заньківчани запрем’єрять “Тригрошову оперу” в приміщенні Lem Station

В приміщенні найстарішого в Україні львівського трамвайного депо, що розташоване на вул. ак. Сахарова, Національний театр імені Марії Заньковецької влаштує першу офіційну прем’єру “Тригрошової опери” Бертольта Брехта.

П’єса, створена одним з найвідоміших німецьких поетів і драматургів Бертольтом Брехтом, складається з трьох дій. Роботу режисера взяв на себе Максим Голенко, а балетмейстерами стали заслужений артист України  та актор Максим Булгаков та Людмила Пернепесова. Прем’єра буде показана 9,10,11,17 та 18 липня о 19:00.

“Ми розраховуємо на те, що це не буде тільки 5 днів, адже ми розробили такий синтетичний варіант з художниками. Поки тепло ми будемо грати у львівському депо, а потім ми перенесемо це на сцену театру Заньковецької, де все вже пристосовано і всі речі продумані”, - зокрема зазначив Максим Голенко на сьогоднішній пресконференції з приводу закриття 103 театрального сезону.

Також в театрі повідомили, що за підтримки Посольства Німеччини в Україні у вересні в межах проєкту відбудеться освітня програма до якої долучилися ГО “Центр міжнародного театрального інституту у ФР Німеччина”, Брехт Центр Житомирського державного університету ім. Івана Франка, а також кафедра театрознавства та акторської майстерності ЛНУ імені Івана Франка. Заплановано низку зустрічей та лекцій провідних німецьких та українських брехтознавців, філологів та театрознавців з приводу творчої спадщини Бертольта Брехта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ