Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Заняття з фізичної культури можуть бути як факультативи, - порада МОЗу

Міністерство охорони здоров'я України підтримує автономію університетів, зокрема те, що заклади медичної освіти мають повну автономію у розробці навчального процесу.

Яr зазначили у прес-службі МОЗ України, Університети самостійно визначатимуть оптимальні шляхи для отримання студентами знань і, відповідно, нестимуть відповідальність за якість освіти, яку вони пропонують студентам.

"Адже 8 вересня 2018 року наказом №1696 було знято юридичні обмеження щодо затвердження освітніх програм та навчальних планів для університетів: тепер це в повноваженнях вчених рад університетів, а не МОЗ України".

Рекомендації МОЗ України, як оптимізувати навчальні плани:

1) Орієнтовна кількість годин аудиторних занять в одному кредиті ЄКТС (денна форма навчання) для здобувачів ступеня бакалавра може становити від 50% до 33%.

2) Заняття з фізичної культури в спортивних секціях можуть бути організовані як факультативи (тобто за бажанням студентів; у загальне число кредитів ЄКТС і до навчальних планів не включаються, форм підсумкового контролю не мають).

3) Серед вибіркових дисциплін навчальним планом може встановлюватись перелік професійно-орієнтованих дисциплін на вибір для певної спеціальності.

4) Обмежити кількість навчальних дисциплін (обов’язкових та вибіркових з урахуванням практик) до 16-ти на рік та, відповідно, до 8 на семестр.

5) Середній обсяг годин з однієї навчальної дисципліни становить 60 кредитів/16=4 кредити ЄКТС. Оптимальний обсяг однієї обов’язкової дисципліни на семестр має становити 5-6 кредитів ЄКТС.

6) Курсова робота чи курсовий проект, що мають міждисциплінарний характер, можуть виділятись окремою позицією в навчальному плані (орієнтований обсяг – 3 кредити ЄКТС) та враховуватись в число 16 дисциплін на рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ