Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Запоріжці категорично відмовилися перейменовувати вулицю 50-річчя СРСР в Бандери. Назвали на честь мера

Центральна вулиця села Терсянка (Новомиколаївський район Запорізької області) відтепер носить ім'я Євгена Карташова. Ще рік тому жителі села, де жив і навчався чинний запорізький міський голова, прийняли рішення перейменувати центральну вулицю 50-річчя СРСР у вулицю імені Євгена Карташова. Цю інформацію «Репортеру Запоріжжя» підтвердила керівник прес-служби запорізького міського голови Тетяна Гузенко.

«Так, дійсно, тепер в рідному селі Євгена Карташова є вулиця названа на його честь. На цій же вулиці є школа, в якій навчався Євген Григорович, і будинок, де він жив з мамою, сестрою та бабусею. Односельці Євгена Григоровича пишаються славним земляком і вирішили перейменувати вулицю саме на його честь – люди категорично відмовилися називати її іменами Степана Бандери, Романа Шухевича або Ярослава Стецько, як рекомендували з Києва», – зазначила Тетяна Гузенко.

За словами голови Терсянської сільської ради Валерія Євсеєва, рішення про перейменування вулиці ухвалили мешканці села, які дуже добре знають мера – упродовж багатьох років Євген Карташов надає населеному пункту посильну допомогу.

До речі, запорізький міський голова вже пройшовся по вулиці свого імені – в минулу суботу мер побував у селі. Саме в цей день і відбулася «репрезентація» вулиці Євгена Карташова.

Нагадаємо, що у вересні в Пологах (Пологівський район Запорізької області) буде відкрита вулиця імені Віталія Сацького – генерального директора комбінату «Запоріжсталь».

 

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ