Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Запровадження надзвичайного стану не обговорювалося на нараді в Азарова, – прес-секретар

Ініціатива міністра юстиції України Олени Лукаш про звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження надзвичайного стану в країні не обговорювалася на нараді у прем'єр-міністра України Миколи Азарова в понеділок, повідомив прес-секретар прем'єра Віталій Лук’яненко.

«Сьогоднішня нарада у прем’єра відбулася у звичайному робочому режимі. Ініціатива міністра юстиції щодо надзвичайного стану не порушувалася й окремо питання захоплення будівлі Міністерства юстиції не обговорювалося», – сказав Лук’яненко.

Водночас він зазначив, що на нараді обговорювалося питання необхідності вжиття правових дій для звільнення захоплених активістами урядових будівель, оскільки це «незаконно та неприпустимо».

Активісти громадянського руху «Спільна справа» в неділю ввечері зайняли будівлю Мін’юсту на вул. Городецького, 13. Міністр юстиції Олена Лукаш в телезверненні попросила протестувальників, які захопили будівлю, звільнити приміщення, інакше вона має намір звернутися до РНБО щодо обговорення питання про введення в країні надзвичайного стану. Лідер партії УДАР Віталій Кличко намагався переконати активістів залишити приміщення Мін’юсту, але це йому не вдалося.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ