Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Запис розмови у кабінеті Димінського потрапив в ефір через деяких його фігурантів, що не виконали своїх зобов’язань, – Ігор Дедишин

Зрив п’ятничного, 20 листопада, ефіру телекомпанії «УТ-Захід» стався з вини гендиректора ЛОДТРК Ярослава Климовича, який діяв за підтримки міського голови Львова Андрія Садового, фракції БЮТ у Львівській облраді та голови обласної ради Мирослава Сеника. Про це сьогодні, 25 листопада, під час прес-конференції заявив представник інвестора ТК «УТ-Захід» Ігор Дедишин.

 

За словами Ігоря Дедишина, зрив ефіру пов’язаний зі «суто політичними подіями». Він стверджує, що працівники телеканалу «Міст» (один із засновників «УТ-Захід») були в апаратній в той час, як працівники ЛОДТРК увірвалися туди, намагаючись зірвати ефір. Останні ж і викликали міліцію. Правоохоронцям показали документи ТК «Міст», що надавали право вести мовлення зі згаданої апаратної. Після цих подій телекомпанія відмовила ЛОДТРК у використанні свого обладнання. Ігор Дедишин каже, що аби використовувати апаратну телекомпанії, з нею потрібно укласти відповідну угоду.

 

Ігор Дедишин також додав, що співзасновниками компанії «УТ-Захід» є Комунальне підприємство Львівської обласної ради «Львів-ТБ», Телекомпанія «Міст» та ТзОВ «Бізнесмедіаактив», 76% якого належить футбольному клубу «Карпати», решта – колективу ТзОВ.

 

За словами директора «Львів-ТБ» Михайла Хвойницького, депутати Львівської облради стурбовані ситуацією в телекомпанії, відтак, на його думку, рішення сесії про створення комісії для вивчення цього випадку було правильним. Також він стверджує, що не знає суті конфлікту між ТК «Міст» та Ярославом Климовичем. Відтак, не зміг нічого пояснити голові Львівської облради.

 

Водночас Ігор Дедишин, коментуючи події довкола компанії, висловив припущення, що владу стривожила інформація про фігурування в справі почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського. Він не став коментувати вплив Петра Димінського на ситуацію, що склалася, однак згодом  на уточнююче запитання журналіста підтвердив, що той має 66% компанії «УТ-Захід».

 

Нагадаємо, учора, 24 листопада, гендиректор ЛОДТРК (Львівське телебачення) Ярослав Климович у вечірніх новинах на Львівському ж телебаченні попросив вибачення у інвестора телеканалу «УТ-Захід». Інвестором цього телеканалу є Петро Димінський. Напередодні гендиректор заявив, що його шантажують і примушують підписати сітку мовлення, за якою Львівське телебачення втратить увесь свій прайм-тайм. При цьому гендиректор заявив, що інвестор змушує його діяти на користь одного з кандидатів у президенти.

До цього, 20 листопада на 12-му каналі з’явився запис з камери спостереження, зроблений у кабінеті Петра Димінського, в якому начебто йшлося про фінансові домовленості між Петром Димінським та гендиректором ЛОДТРК Ярославом Климовичем. Трансляцію було перервано, продовження можна було подивитись лише на кабельному телебаченні.

Появу цього запису Ігор Дедишин поясним тим, що записи у кабінеті Петра Димінського ведуться постійно, а саме цей продемонстрували через те, що деякі його фігуранти, на відміну від інвесторів, не дотримали своїх зобов’язань.

Додамо, що на 12 каналі виходять в ефір Львівське телебачення, яке має право на цей канал, "Львів-ТБ" (комунальне підприємство Львівської обласної ради) та "УТ-Захід", інвестором котрого є, як тепер відомо, бізнесмен Петро Димінський, який вклав у проект 9 мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ