Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Заради кращого життя треба працювати щодня і не чекати на допомогу від когось, - Квурт

"На зустрічах мешканці Сихова нарікають на ті ж проблеми, які ми вирішуємо і у Винниках. Тому я спробую детальніше про це розповісти", - зазначив Квурт.

Інженерна інфраструктура Винник не оновлювалась з радянських часів. Без каналізації була більша частина міста, водогони проржавіли і зносилися, тому через постійні аварії мешканці не мали води. Під час кожної зливи будинки підтоплювало, а калюжі на вулицях та людських обійстях перетворювалися на справжні озера.

Нині ці проблеми у Винниках переважно вирішили, хоча, звісно, що роботи на окремих ділянках ще тривають. На це нам знадобилось майже чотири роки. Спочатку, перший рік, ми витратили на аудит і розробку проектів. Також важливо ми мали зрозуміти, де знайти фінансові ресурси для реалізації проектів реконструкції і модернізації інженерних мереж. Задіяли всі ресурси, які були в розпоряджені міста: власні кошти, кошти міського бюджету Львова, надходження від продажу землі під будівництво тощо. Після того на відкритих конкурсах відібрали чесних і відповідальних виконавців робіт. Громада максимально контролювала хід робіт, бо люди розуміють, що робиться це для всіх і надовго.

Наразі у Винниках збудували або замінили каналізацію на всіх найбільш проблемних ділянках. Модернізували каналізаційно-насосні станції. Лише в 2018 році замінили та проклали більше 4000 погонних метрів водонапірних та водовідвідних мереж. Розчистили кілометри захаращених чи засипаних ґрунтом ровів. Постійно проводиться їхнє технологічне промивання.

Заради кращого життя треба працювати щодня і не чекати на допомогу від когось. Лише розуміння цього приведе нас до якісних позитивних змін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ