Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зараз дуже важливо підтримувати Суспільне та відстоювати його незалежність і фінансування, — Енберг

Зараз дуже важливо підтримувати Суспільне та відстоювати його незалежність і фінансування, — Енберг. Про це голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг сказав у вступній промові під час відкриття "Донбас Медіа Форум" 6 липня в Харкові.

Він зазначив, що підтримка Суспільного мовлення в Україні є одним із головним проектів Офісу Ради Європи, спрямованих на підтримку медіарізноманітності. Також Мортен Енберг наголосив, що в найближчий рік, враховуючи певний виборчий цикл в Україні, заходи, спрямовані на посилення медіарізноманіття, стають критично важливими. Тож необхідно особливо піклуватися про свободу вираження поглядів упродовж цього часу.

За словами голови Офісу Ради Європи в Україні, плюралістичні незалежні медіа є ключовими ознаками демократичного суспільства.

"Від Ради Європи ми допомагаємо Україні просувати медіарізноманіття. Ми підтримуємо систему суспільного мовлення в Україні, становлення якої триває. Зараз дуже важливо й надалі підтримувати Суспільне та відстоювати його незалежність і фінансування", — сказав Мортен Енберг.

Незалежність Суспільного мовника й підвищення спроможності надавати збалансоване та об’єктивне висвітлення подій є одним із ключових пріоритетів нового проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до публічної інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні", який розпочався 1 липня 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ