Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Заробітна плата для суддів Конституційного Суду - 300 тис. грн щомісяця?

​Судді Конституційного Суду повинні отримувати справедливі зарплати та пенсії. Про це заявив народний депутат від "УДАРу" Віктор Пинзеник під час розгляду в сесійній залі у другому читанні проекту закону "Про Конституційний Суд". Про це повідомили в "УДАРі".

Він наголосив, що судді КС повинні отримувати фіксовану заробітну плату без будь-яких додаткових надбавок. Пинзеник нагадав, що, запропонований закон передбачає недопустимий розмір заробітної плати для суддів Конституційного Суду. "Вони виглядають непристойними. В першому читанні була ухвалена заробітна плата 400 тис грн щомісяця. До другого читання підготували 300 тисяч грн разом з усіма надбавками", - додав народний депутат.

За словами Віктора Пинзеника такий розмір в 100 разів перевищує мінімальну заробітну плату і в 50 разів середню заробітну плату. "Тому я пропоную встановити суддям Конституційного суду зарплату у фіксованому розмірі без будь-яких доплат", - сказав Пинзеник. За його словами, запропонована редакція передбачає, що суддя КС з усіма доплатами щороку отримуватиме 3,6 млн грн. При цьому, наголосив Пинзеник, передбачається надавати суддям службове житло. "Та за ті кошти квартиру можна купити. Про яке службове житло йдеться?" - спитав  "ударівець". 

Так само, додав він, несправедливим є пенсійне забезпечення суддів Конституційного Суду. "Пенсія за цим законом судді Конситуційного Суду 230 тисяч гривень. Це в 200 разів вище мінімального розміру пенсії в країні", - сказав народний депутат. Крім того, наголосив Віктор Пинзеник, призначення пенсії суддям Конституційного Суду має спеціальний режим. Зокрема, він нагадав, що більшості громадян України пенсія встановлюється в розмірі 1,35 відсотка за кожен рік роботи, а суддям КС - 80 відсотків від заробітку. "Всім громадянам, включаючи суддів Конституційного Суду, пенсія має призначатися за єдиним пенсійним законом", - зауважив Віктор Пинзеник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ