Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зарплати медпрацівникам і стипендії студентам медичних ВНЗів буде збільшено на 20%

Зарплати медпрацівникам і стипендії студентам медичних ВНЗів буде збільшено у поточному році на 20%, заявив глава Уряду Юрій Єхануров. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Найближчим часом Уряд ухвалить постанову, згідно з якою впродовж нинішнього року буде підвищено заробітну плату всім медичним працівникам і стипендії студентам медичних вузів на 20 %. Про це заявив на відкритті Дня охорони здоров'я сільського населення у Національному медичному університеті імені О. Богомольця прем’єр-міністр України Юрій Єхануров. „Уже протягом цього місяця ми збільшимо стипендію на 20 відсотків і будемо збільшувати зарплати медичним працівникам”,- зазначив він.
Юрій Єхануров повідомив, що у поточному році фінансування медичної галузі з бюджету збільшилося на 4,4 мільярда гривень. За його словами, цього року цільовим призначенням шляхом субвенції з Державного бюджету на розвиток закладів охорони здоров’я у сільській місцевості буде спрямовано 250 мільйонів гривень.
Говорячи про охорону здоров’я сільського населення, прем’єр-міністр акцентував увагу на необхідності залучення професійних медичних працівників - випускників українських вузів до роботи у сільській місцевості. Уряд розпочинає реалізацію цільової програми „Рідний дім”, яка дасть змогу вирішити питання житлового забезпечення медпрацівників на селі.
Міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, своєю чергою, поінформував, що кошти на підвищення заробітної плати медичним працівникам на 20% уже закладено у Держбюджеті-2006.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ