Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступник генерального прокурора Валерій Карпунцов кинувся захищати шефа

Карпунцов: Збір підписів на Раді за відставку Яреми не відповідає Конституції. Повідомило інтернет видання "Гордон".

Заступник генерального прокурора Валерій Карпунцов повідомив, що для відставки глави ГПУ необхідне голосування в Раді за висловлення недовіри генеральному прокурору.

Для відставки генпрокурора передбачена окрема процедура, заявив Карпунцов.

За словами замісника генерального прокурора Валерія Карпунцова, відставка глави ГПУ може відбутися, тільки якщо будуть дотримані всі норми закону. Про це він заявив у коментарі виданню "ГОРДОН".

"Якщо є питання до генерального прокурора, треба їх ставити так, як того вимагає Конституція, Закон про прокуратуру та регламент. У парламенту є можливість висловити недовіру генеральному прокурору, наслідком чого є відставка", - вважає Карпунцов.

"Перед цим має відбутися безпосередній виступ генерального прокурора перед депутатами. У випадку, якщо з виступу буде зрозуміло, що депутати мають якісь обґрунтовані передумови, оформляється постанова, яка розглядається в комітеті і виноситься на голосування. Є порядок, а те, що ми зараз бачимо не відповідає ні регламенту, ні Конституції ", - зазначив він.

"Ніякого впливу, крім Конституції і закону, на генерального прокурора бути не може. Генеральний прокурор зобов'язаний звітувати перед парламентом, а не перед комітетами і фракціями. Віталій Ярема ходить по всіх запрошеннях комітетів і фракцій. Коли я був народним депутатом, я пам'ятаю, що всі генеральні прокурори надсилали писульки депутатам і не приходили до парламенту ", - зазначив заступник генпрокурора.

"Коли перший заступник генпрокурора і глава слідчого управління звітували перед парламентським комітетом, професійного незадоволення я не бачив", - додав він.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ