Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступник голови ЛОДА зустрівся із керівником Варшавсього Центру охорони пам’яток Я. Рулєвичем

Сьогодні, 25 жовтня 2006 року, заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко зустрівся із керівником Центру охорони пам’яток (Варшава) Я. Рулєвичем — повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Під час зустрічі Тарас Батенко зазначив, що „пріоритетним у роботі Львівської облдержадміністрації є питання менеджменту у сфері культури, зокрема у сфері охорони та збереження культурної спадщини. Попередні керівники галузі приділяли цьому питанню недостатньо уваги та використовували застарілі та неефективні методи управління.”
Тарас Батенко також наголосив на важливості  збереження “Золотої підкови”. Зокрема він зазначив, що із державного бюджету виділено понад 1 млн. гривень на реставраційні роботи у Підгорецькому замку. Він також додав, що це лише перший крок і обласна влада намагатиметься залучати додаткові кошти для збереження архітектурної спадщини Львівської області.
Польський колега Я. Рулєвич висловив сподівання, що виставка за підсумками роботи Центру охорони пам’яток щодо реконструкції Підгорецького замку стане новим кроком до співпраці між Україною та Польщею у сфері охорони та збереження культурної спадщини. Окрім того він запропонував проводити подібні зустрічі частіше  та запровадити обмін досвідом та кадрами.
Львівська обласна влада ж натомість висловила пропозицію  створити робочу групу, яка б постійно надавала методологічну підтримку у сфері охорони та збереження культурної спадщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ