Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Заступник голови ЦВК розповів, як в комісії готуються до можливих кібератак під час виборів

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко розповів про хід підготовки ЦВК до протидії можливим кіберзагрозам під час проведення президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році.

"Зараз Центральна виборча комісія разом з іншими державними органами працює над тим, щоб створити належну, а головне - досить стійку систему протидії [кібер]загрозам", - зазначив він в ефірі Радіо НВ, повідомляє Новое время.

За словами Радченка, система протидії можливому втручанню в хід виборів складається з двох напрямків: захисту Державного реєстру виборців та захисту інформаційно-аналітичної системи підрахунку голосів Вибори.

"Державний реєстр виборців буде захищатися з тією метою, щоб ми змогли швидко, без помилок надрукувати списки виборців і передати їх дільничним виборчим комісіям. Система ІАС Вибори і сайт Центральної виборчої комісії буде захищатися для того, щоб, з одного боку, можна було застосувати систему для передачі даних, які будуть надходити від окружних виборчих комісій до Центральної виборчої комісії з результатами голосування. з іншого боку, належним чином інформувати виборців про хід голосування та підрахунку голосів", - сказав заступник голови Центрвиборчкому.

Раніше стало відомо, що Центральна виборча комісія попросила Верховну Раду виділити в держбюджеті на 2019 рік 4,3 млрд гривень на проведення чергових виборів президента і парламенту.

Проведення виборів президента комісія оцінила в 2,355 млрд гривень, на обрання народних депутатів - в 1,950 млрд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ