Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступник міністра оборони відвідав Львівський гарнізон

3 вересня робоча група на чолі з заступником Міністра оборони України – керівником апарату Петром Мехедом розпочала свою роботу у Львівському гарнізоні з зустрічі з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, повідомила прес-служба Міноборони.

«Під час ранкової зустрічі з головою Львівської ОДА ми обговорили цілий комплекс питань, які зараз спільно вирішуємо у Києві, – повідомив заступник Міністра оборони України – керівник апарату Петро Мехед. – Дякуємо місцевій владі за підтримку у плані надання соціальних гарантій як учасникам бойових дій – учасникам АТО, так і їх сім’ям».

Також заступник голови оборонного відомства відвідав Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, де військовий капелан та душпастир храму о. Тарас Михальчук ознайомив гостей з історією цієї святині, а також діяльністю Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ.
Петро Мехед подякував капеланам Гарнізонного храму за їхню активну працю та допомогу українському війську.
Далі робоча група відвідала Військово-медичний клінічний центр Західного регіону. Начальник центру полковник медичної служби Іван Гайда ознайомив представників військового відомства з умовами, в яких перебувають пацієнти. Заступник міністра оборони переконався, що загалом умови ВМКЦ ЗР достатні, щоб забезпечити надання кваліфікованої медичної допомоги.

Також заступник Міністра оборони України – керівник апарату Петро Мехед провів прийом громадян з питань соціально-правового захисту військовослужбовців, членів їх сімей, учасників АТО, військових пенсіонерів у громадській приймальні Міністра оборони України у Львівському обласному військовому комісаріаті.

Громадян, які для розв’язання проблемних питань потребують втручання вищого військового керівництва, зібралося чимало. Петро Мехед розглянув понад 20 окремих питань, зокрема, стосовно соціального захисту членів сімей загиблих військовослужбовців, розшуку зниклих безвісти під час виконання завдань у зоні проведення АТО, надання учасникам АТО статусу учасника бойових дій та багато інших.

Після завершення прийому громадян заступник глави оборонного відомства – керівник апарату зазначив, що більшість питань надання статусу УБД можливо вирішувати на рівні обласних військових комісаріатів та керівництва військових частин, де військовослужбовці проходили службу. Складнощі з отриманням статусу мають поодинокий характер і, здебільшого, пов'язані з відсутністю або неточностями в необхідних документах. У разі неможливості вирішити такі питання на місцях, можна звернутися до відповідної комісії Міністерства оборони України, де готові надавати сприяння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ