Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заступник міністра з агропромислової політики Петро Вербицький провів на Сокальщині „круглий стіл”

Обговорити проблеми тваринництва, а зокрема молочного скотарства на Україні у село Волиця, що на Сокальщині, прибула делегація у складі заступників голів облдержадміністрацій із питань АПК з Волинської, Донецької, Сумської, Херсонської, Хмельницької та Львівської областей на чолі із заступником міністра з агропромислової політики Петром Вербицьким.

 Під час обговорення науково-обґрунтованої системи ведення молочного скотарства начальник головного управління агропромислового розвитку ЛОДА Михайло Кожушко розповів про особливість та стан молочного скотарства на Львівщині. За його словами, після швидкого реформування сільсько-господарської галузі у 90-х роках практично повністю була зруйнована система колективного господарювання у галузі молочного скотарства, це призвело до того, що зараз 95% виробництва молока в області припадає на приватні господарства з поголів’ям не більше як одна-дві корови. З цього приводу головне управління пріоритетним вважає державне сприяння розвитку малих колективних господарств з поголів’ям 20-30 корів. Для цього ОДА розробила спеціальну програму 50% відшкодування витрат на будівництво та облаштування таких господарств, а також зобов’язала райони втілювати в життя пілотні проекти по створенню малих господарств молочного скотарства. За підрахунками фахівців, на створення одного такого господарства необхідно приблизно 1,3 млн грн.
Як відзначив під час „круглого столу” заступник міністра з агропромислової політики Петро Вербицький, молочна продукція в індивідуальному секторі значно поступається в якості порівняно з комплексною заготівлею колективними підприємствами, тому необхідно розробити досконалу схему підтримки створення цього сектору виробництва молочної продукції. Водночас не менш важливим Петро Вербицький назвав збереження та нарощення числа поголів’я. Учасники „круглого столу” розпочали обговорювати питання державного дотування кожної молодої  тварини у господарстві, оскільки відшкодування державою ПДВ на продукти тваринництва втрачає свою силу з січня 2007 року.          
  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ