Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заступник Посла КНР святкуватиме китайський Новий рік у Львові

На цих вихідних, 22 січня, китайський народ у всьому світі святкуватиме прихід Нового року. Цьогоріч можливість відсвяткувати свято в національних традиціях отримали можливість і громадяни КНР, які проживають чи навчаються у Львові, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Розділити радість свята разом з ними прибуде й особисто заступник Посла Китайської народної республіки пан Шіа. Окрім святкування китайського Нового року, для Китаю та України цей день знаменується і 20-літтям встановлення дипломатичних відносин, а для останньої – ще й Днем Злуки.

Нагадаємо, що в неділю, 22 січня, під час святкування Міжнародного фестивалю «Китайський Новий рік», організований Міжнародною громадською організацією «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ляньхва», на площі перед палацом Потоцьких (вул. Коперника, 15) відбудеться лазерне шоу, на якому графічний Дракон «танцюватиме» на сусідніх будівлях, а о 18.00 год. вулиці міста заполонить справжня китайська феєрія: традиційна хода Драконів з феєрверками та традиційними співами та музикою. Зважаючи на те, що організатори обіцяють, що фестиваль стане щорічним, то кожного року, в залежності від того, коли за китайським календарем наступатиме міна року, Львів також отримуватиме свою частку китайської культури у вигляді масових заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ