Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступники голів РДА з гуманітарних питань та працівники районних відділів у справах неповнолітніх складатимуть іспит на володіння комп’ютером та засобами зв’язку

Заступники голів РДА з гуманітарних питань та працівники відділів у справах неповнолітніх районів області повинні скласти іспит на володіння комп’ютером та засобами зв’язку, — про це сьогодні, 22 вересня, на Колегії Львівської ОДА заявив голова облдержадміністрації Петро Олійник. За його словами, ці іспити відбуватимуться упродовж наступного тижня і хто їх не складе, одразу буде звільнений. Насамперед це стосується заступників голів райдержадміністрацій. Екзаменаційну комісію очолить заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко.
Головам міст Львівщини Петро Олійник також рекомендуватиме провести подібні іспити у своїх містах.

До таких заходів керівник Львівщини вдався через те, що у багатьох містах та районах області ще й досі не створено окремих підрозділів для здійснення функцій щодо опіки та піклування, усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у складі служб у справах неповнолітніх, як це вимагається ЗУ „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування”. Причиною цього в багатьох випадках стала відсутність в районах комп’ютерної техніки, а також невміння людей користуватися комп’ютерами.
Крім цього, як наголосив Петро Олійник, до першого жовтня всі районні підрозділи для здійснення функцій щодо опіки та піклування, усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обов’язково мають бути забезпечені необхідною технікою, засобами зв’язку та доукомплектовані людьми.
На сьогодні, як повідомив на Колегії начальник служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації Володимир Лис, на нинішній день не забезпечено створення зазначених підрозділів у шести районах Львова, у містах Дрогобичі і Трускавці, а також у Бродівському, Дрогобицькому, Жидачівському, Мостиському, Перемишлянському, Пустомитівському, Сколівському та Старосамбірському районах області.
Через незадовільну роботу Петро Олійник оголосив попередження заступникам РДА з гуманітарних питань Бродівського, Перемишлянського, Сколівського та Мостиського районів і дав догану заступникам голів Дрогобицької, Жидачівської, Пустомитівської та Старосамбірської РДА з гуманітарних питань.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ