Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Засуджений до довічного ув’язнення у справі замаху на директора львівського ринку «Шувар» оголосив голодування

Володимир Панасенко, якого засуджено до довічного ув’язнення у справі замаху на гендиректора ринку «Шувар» Романа Федишина, оголосив голодування на знак протесту протии свавілля суддів. Про це у коментарі «Гал-іnfо» розповіла адвокат засудженого Наталія Крісман.
За її словами, 25 січня цього року Панасенка та ще двох засуджених у «справі Федишина» мали конвоювати до Києва, оскільки 3 лютого мало відбутися судове засідання у Верховному Суді України. Проте, за словами адвоката, до керівництва СІЗО надійшла вказівка не конвоювати засудженого до столиці, а саме судове засідання у ВСУ перенесли на 24 лютого через заміну судді. Дізнавшись про це, Панасенко оголосив голодування, яке не припинятиме до скасування винесеного йому вироку, Якщо ж цього не відбудеться, то Панасенко готовий йти до кінця, - говорить Крісман. За її словами, голодування триває другий тиждень, засуджений перебуває у критичному стані.
Наталія Крісман заявила, що скерувала листи до Верховного Суду України, звернулася також до прем’єр-міністра України з проханням звернути увагу на тиск, який чиниться на її підопічного.
Нагадаємо, 19 вересня 2008 року, Апеляційний суд Львівській області виніс вирок у справі замаху на життя генерального директора ТзОВ «Шувар» Романа Федишина: відповідно до вироку суду підсудного Володимира Панасенка засуджено до довічного ув’язнення, підсудних Олександра Рудого та Олександра Єгорушкіна – до 12-ти і 14 років позбавлення волі.
26 жовтня 2006 року неподалік ТзОВ „Шувар” підірвали машину гендиректора ринку Романа Федишина. Внаслідок вибуху Роман Федишин отримав травму ноги, однак від вибуху загинула 14-річна дівчинка, яка випадково проходила поруч.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ