Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЗАТ „ЛАЗ” випустить 365 000-тисячний автобус

У цьому році одне з найбільших машинобудівних підприємств країни - ЗАТ «Львівський автомобільний завод», буде святкувати 50-річчя з дня випуску першого автобуса. Це був легендарний автобус ЛАЗ-695.  У найближчий час на заводі відбудеться випуск ювілейного 365 000-тисячного автобуса. Кому дістанеться ювілейний автобус, поки що залишається сюрпризом для покупців і перевізників. Про це повідомили у прес-службі ЗАТ „ЛАЗ”.
«Варто відзначити, що піввіковий досвід  конструювання та виробництва автобусів зіграв свою роль. Практика поколінь, поєднана із сучасними технологіями, дала свої позитивні результати. Автобуси, що випускає підприємство, відповідають міжнародним та європейським стандартам, тому зараз починається новий виток розвитку заводу», - сказав голова спостережної ради Ігор Анатолійович Чуркін.
ЗАТ «Львівський автомобільний завод» був заснований у 1945 році й спочатку спеціалізувався на випуску одноосних причепів, причепів для перевезення хліба, ковшів для екскаваторів, автолавок, причепів-автолавок, кузовів-причепів, автомобільних кранів, електромобілів та інших виробів.
З 1956 року розпочато випуск автобусів, котрі випередили свій час. Нагадаємо, що 30-40%  всіх автопарків колишнього Союзу і досі складаються з  автобусів львівських машинобудівників.
 ЗАТ «Львівський автомобільний завод» спеціалізується на выпуску автобусів великого та надвеликого класів: «Лайнер–9» приміський автобус,  «Лайнер–10» приміський та туристичний автобус, «Лайнер–12» міжміський та туристичний автобус, «НеоЛАЗ» 5208 – півтораповерховий автобус підвищеної комфортабельності, ЛАЗ-А183 автобус із низьким рівнем підлоги, ЛАЗ АХ-183 автобус із низьким рівнем підлоги для обслуговування аеропортів, тролейбус Е-183 із низьким рівнем підлоги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ