Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЗАТ «Львівський автомобільний завод» оштрафують на 942,5 тис. грн

ЗАТ «Львівський автомобільний завод» оштрафують на суму 942,5 тис. грн. Про це „Гал-іnfо” повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ДПА у Львівській області.
Як йдеться у повідомленні, Державна податкова інспекція у місті Львові провела виїзну позапланову перевірку ЗАТ «Львівський автомобільний завод» з метою перевірити достовірність нарахування бюджетного відшкодування ПДВ за серпень 2005 року.
Хоч підприємство і заявило суму до відшкодування у розмірі 2 444,7 тис. грн, але йому відшкодують лише 1 885,1 тис. грн, більше того, підприємство оштрафують на 942,5 тис. грн.
Для перевірки за серпень 2005 року ЗАТ “ЛАЗ” надав договір про поставку товару, укладений з ДАХК ”Чорноморський суднобудівний завод”. Ціна товару, що поставив ДАХК ”Чорноморський суднобудівний завод”, становить 49 941 тис. грн з ПДВ. Оплата за даний товар була здійснена у безготівковій формі, шляхом перерахування коштів ЗАТ “ЛАЗ” на р/р ДАХК “Чорноморський суднобудівний завод”. Враховуючи факти, наведені у довідці, надісланої ДПІ у м. Миколаєві, сума зобов’язань по ПДВ у податковому періоді по операціях з даним платником фактично становить більше 30% від загальної суми податкових зобов’язань ДАХК ЧСЗ.
За результатами аналізу обсягів поставки товарів, відображених у деклараціях з ПДВ, та урахуванням проведених коригувань у кожному податковому періоді, бкло встановлено, що загальний обсяг поставки  за період січень-липень 2005-го (16 908,4 тис. грн) менший, ніж обсяг проведеного коригування податкових зобов’язань, який становить 43 498,4 тис. грн.
За період з січня по липень 2005 ДАХК “ЧСЗ” в податкових деклараціях з ПДВ відобразило загальну суму ПДВ до сплати – 9,02 тис. грн. За декларацією за серпень 2005 різниця між сумою податкових зобов’язань та сумою податкового кредиту має від’ємне значення (-94,9 тис. грн.). У вересні різниця між сумою податкових зобов’язань та сумою податкового кредиту також мала від’ємне значення ( -87,6 тис. грн.), так само як і в жовтні ( -95,03 тис. грн.).
За декларацією за жовтень 2005 ДАХК “ЧСЗ” відображено суму, що підлягає бюджетному відшкодуванню ПДВ в розмірі 81,8 тис грн. Враховуючи вищенаведене, ДАХК “ЧСЗ” не сплатив до бюджету ПДВ з операції продажу траулера №619.
В серпні ЗАТ ”Львівський автомобільний завод“ включив до складу податкового кредиту ПДВ на суму 8323,5 тис.грн., що спричинило завищення від’ємного значення різниці між сумою податкових зобов’язань та сумою податкового кредиту  в розмірі 6085,6 тис. грн. та заниження зобов’язань по податку на додану вартість на суму 1885,1 тис.грн. Перевіривши цю акцію, ДПІ виявила що ЗАТ “Львівський автомобільний завод” у вересні 2005 року завищив суму відшкодування ПДВ 2444,7 тис.грн. ЗАТ “ЛАЗ” не надав підтверджуючих документів на оплату за придбаний траулер №619. ДПІ у м. Миколаєві, надавши лише  інформаційну довідку про те що проти постачальника ДАХК “Чорноморський суднобудівний завод” порушено справу про банкрутство. 
Враховуючи порушення, які відображені в акті перевірки з питань достовірності від’ємного значення різниці між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту за серпень 2005, ЗАТ “Львівський автомобільний завод” у вересні 2005 року завищив суму ПДВ до відшкодуванню на 2444,7 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ