Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЗАТ „Львівський автомобільний завод” виготовляє безбар’єрні автобуси

17 лютого в ході перебування у Львові з робочим  візитом голова Національної Асамблеї інвалідів України Валерій Сушкевич відвідав ЗАТ „Львівський автомобільний завод”. Він зустрівся з інвалідами, котрі працюють на заводі, та обговорив з ними наболілі питання. Про це повідомили у прес-службі ЗАТ „ЛАЗ”.
На даний момент на ЗАТ „Львівський автомобільний завод” працює 161 інвалід. Це понад в два рази перевищує норму встановлену законом. Слід зазначити, що ЗАТ „Львівський автомобільний завод” - одне з не багатьох підприємств країни, де з розумінням ставляться до проблем працевлаштування інвалідів, і саме тому керівництво заводу надає їм преференції під час  прийому на роботу.
 Також Валерій Сушкевич ознайомився  з моделлю А183 „Сіті ЛАЗ” і дав високу оцінку цьому автобусу. Він зазначив: „Сіті ЛАЗ” є цивілізованою машиною європейського рівня. Те, що зробив „ЛАЗ” - безпрецедентно, адже він єдиний завод, що створив та виготовляє  безбар’єрні автобуси. Такі автобуси та тролейбуси повинно мати кожне місто України, в тому числі й Львів”.
         Сучасний  міський автобус „Сіті ЛАЗ” А183 виробництва ЗАТ „Львівський автомобільний завод” розроблено з урахуванням європейських норм. У конструкції автобуса передбачено зручності для людей з обмеженими фізичними можливостями. Це перш за все, низький рівень підлоги, система опускання кузова (kneeling), однаковий рівень підлоги по всьому салону.  Для інвалідів є можливість без труднощів заходити та виходити із салону, а також вільно по ньому пересуватись. По-друге, на автобусі встановлюється відкидний трап, який допомагає без перешкод заїхати в автобус на інвалідному візку. Навпроти середніх дверей передбачене місце для  інвалідного візка. Також  у салоні й на сидіннях є додаткові поручні, а місця для інвалідів спеціально зазначені. Це робить безпечним пересування по салону під час зупинок, а також під час руху. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ