Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримали підозрюваного у вбивстві активіста "Сармата" – джерела

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві учасника АТО і громадського активіста Віталія "Сармата" Олешка. Про це "Українській правді" повідомили джерела в правоохоронних органах.

"Затримано особу, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину. Очікуємо офіційного пояснення Нацполіції", – зазначив співрозмовник.

Перед цим про затримання нібито вбивці повідомив у Facebook активіст Семен Кабакаєв.

"Біля Мелітополя був затриманий вбивця Сармата. Подробиці трохи пізніше", – написав він.

Згодом він додав фото ще трьох нібито затриманих чоловіків.

В Нацполіції УП спочатку сказали, що перевіряють цю інформацію, а пізніше відповіли, що ані підтвердити, ані спростувати її не можуть.

На прохання прокоментувати інформацію про затримання осіб заступник речника Нацполіції Микола Гулевич сказав:

"Зараз поки що зарано говорити про те, що на когось з них, з тих людей, яких можуть відпрацьовувати у зв'язку з можливою причетністю до цього злочину, можна вказати як на особу, яку можна звинувачувати".

Радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк інформацію підтвердив у Facebook, але згодом видалив свій пост у соцмережі.

Наразі поліція лише повідомила, що розглядає кілька версій вбивства, а над розкриттям працює посилена слідчо-оперативна група. Жодного офіційного коментаря про можливі затримання правоохоронці не публікують.

"Висунуто ряд версій щодо вбивства чоловіка... Розглядаємо версії від замовного вбивства до звичайного побутового. Але занадто рано вказувати на якусь конкретну особу. Можу тільки стверджувати, що у найближчий час зазначене вбивство буде розкрито", – сказав перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

"Сармата" вбили пострілом у спину 31 липня.

За даними прес-служби Нацполіції, невідомий вистрелив у 43-річного Олешка близько 12:30 на вулиці Східній.

За словами Андрія Маджарова, який вів стрім з місця вбивства, Олешка застрелили просто у нього на очах, убивця був з бородою і вистрілив двічі.  

Поруч з Олешком в момент нападу у дворі його будинку-готелю була його дружина та друзі.

У Нацполіції повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Незадовго до вбивства "Сармат" стрімив у Facebook з закликом до місцевої влади почати нарешті прибирати і вивозити сміття з міста.

Він також говорив, що їде у міськраду і за годину має намір бути присутнім на земельній комісії. 

Раніше він повідомляв у соцмережі, що позивався через рішення, яке дозволило знести будинок його доньки.

Також "Сармат" написав заява в Нацполіцію  про підробку документів посадовими особами Запорізької Державної архітектурно-будівельної інспекції.

За даними ЗМІ, "Сармат" був учасником самооборони Бердянська, добровольцем батальйону "Донбас", учасником боїв за Іловайськ, побував в полоні. 

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ