Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримана співробітниця мобільного оператора, яка передавала дані абонентів у ДНР

Співробітники кримінальної міліції Донецького обласного управління внутрішніх справ затримали в Краматорську співробітницю компанії-оператора мобільного зв'язку, яка передавала терористам самопроголошеної «Донецької народної республіки» конфіденційну інформацію абонентів. Про це у вівторок, 11 серпня, повідомив начальник обласного главку В'ячеслав Аброськін.

«Співробітниками кримінальної міліції Донецького обласного главку була встановлена жінка-пособник терористів. Ця дама, працюючи в одній з компаній мобільного зв'язку в Краматорську, використовуючи свої службові повноваження, надавала терористам дані – ПАК-коди до абонентських номерів. Далі через інтернет-помічник оператора можна було отримувати інформацію про телефонні з'єднання абонента», – написав пан Аброськін на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він зазначив, що далі затримана передавала інформацію так званому «начальнику карного розшуку поліції ДНР» Сергію Тимошенку, 1972 року народження, який раніше був співробітником Ворошиловського РВВС Донецька.

«Маючи такі коди, у нього був відкритий доступ до деталізації телефонних з'єднань будь-якого громадянина України, користувача цього оператора», – пояснив пан Аброськін.

Жінка, яка, за її словами, більше місяця співпрацювала з бойовиками, буде нести кримінальну відповідальність згідно з українським законодавством.

Пан Аброськін також додав, що співробітники правоохоронних органів для отримання доступу до детальної інформації про абонентів мобільного зв'язку мають отримувати дозвіл через суд.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ