Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Затримання міського голови Винник відбулося за заявою особи, в якої вимагали хабар, – голова ГО «Народний самоконтроль»

Міський голова Винник, що біля Львова, Теодор Гудзяк був затриманий за підозрою в отриманні хабара разом з двома поплічниками. Одного з них, який є неформальним радником мера, правоохоронці затримали під час передачі грошей у ресторані «Гетьман». Про це сьогодні, 11 лютого, під час прес-конференції повідомив голова громадської організації «Народний самоконтроль» Тарас Дмитерко.

 

За словами Дмитерка, хабар міський голова мав отримати за виділення земельної ділянки у Винниках. У справі фігурувала сума в 40 тисяч доларів.

 

За попередньою інформацією, помічника Гудзяка затримали з частиною суми в момент передачі грошей третьою особою. Згодом ці гроші мали дійти до міського голови. Усі купюри були мічені.

 

«Думаю, в правоохоронців тепер достатньо доказів щоб порушити кримінальну справу», – додав Дмитерко.

 

На цей момент міліція вилучила документи з міської ради, вирішується питання про притягнення до відповідальності міського голови та його соратників. Вони, за словами голови «Народного самоконтролю», залишаються затриманими.

 

Тарас Дмитерко стверджує, що дії правоохоронців стали реакцією на численні звернення громадської організації та її друкованого органу , – газети «Народний самоконтроль» (про порушення закону з боку міського голови і депутатів) до прокуратури, правоохоронних органів Личаківського району. Звернення довгий час залишалися без відповіді або ж надходили формальні відписки. Лише учора ввечері факти корупції у Винниках підтвердилися.

 

За словами Тараса Дмитерка, затримання відбулося за заявою особи, в якої вимагали хабар.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ