Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримано військовослужбовця, який втік з автоматом з варти будівлі Міністерства оборони України

Затримано військовослужбовця, який втік з автоматом з варти будівлі Міністерства оборони України, - управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

19 липня 2015 року вночі з військової частини, яка займається охороною Міністерства оборони України, втік військовослужбовець зі зброєю та боєприпасами.

24-річний солдат разом з іншими співслужбовцями однієї з військових частин мав заступити на варту по охороні об’єктів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, втім вночі 19-го липня, під час видачі зброї, приховав один автомат АКСУ калібру 5,45 мм, з яким невдовзі і втік.

При надходженні даної інформації військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України було невідкладно внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про дезертирство за ч. 3 ст. 408 КК України, до широкомасштабного розшуку солдата залучено військовослужбовців, працівників міліції та Військової служби правопорядку. Розшук тривав по всій Україні, окрім іншого, відпрацьовувалась інформація щодо можливої появи дезертира у рідному селі – в Одеській області.

23.07.2015 під час проведення розшукових заходів ввечері у Київській області, у Тетіївському районі військовослужбовець був затриманий. Зброю та бойові набої вилучено.

Солдат-дезертир поміщений на гауптвахту Центрального управління Військової служби правопорядку м. Києва. Проводяться першочергові слідчі дії. Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України готується клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Довідково:  ст. 408 КК України. Дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, вчинене із зброєю, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ