Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Затриманий російський військовий Єрофеєв: затриманих росіян в Україні дуже багато

Затриманий у Луганській області росіянин Євген Єрофеєв стверджує, що в українських СІЗО під слідством перебуває багато росіян, в тому числі і військовослужбовців. Про це він розповів у інтерв'ю кореспонденту російської "Новой газеты".

"Дуже багато перебуває таких затриманих росіян під слідством (в Україні. -Ред.). Я як би не один такий із Сашою (іншим затриманим у Луганській області росіянином Олександром Александровим. - Ред.) сиджу. Просто тільки про нас розповідають і пишуть. А реально таких багато", - сказав він, зазначивши, що щодо інших затриманих "немає піару".

При цьому Єрофеєв каже, що консульська допомога ані йому, ані іншим затриманим не надається.

"Така зараз ситуація в СІЗО, не тільки в цьому, взагалі по Україні, що багато перебуває тут громадян Росії під арештом, в тому числі і військовослужбовці. І консульська допомога їм взагалі не надається. Він (консул РФ. - Ред.) ні в кого не був жодного разу", - розповів у інтерв'ю Євген Єрофеєв.

Євген Єрофеєв та Олександр Александров, які називають себе військовими Головного розвідувального управління Генштабу РФ, затримані у травні під час бою біля міста Щастя на Луганщині.

Раніше цього тижня СБУ заявила, що затримала ще одного російського військового на Донбасі - чинного "майора російської армії".

Росія послідовно заперечує присутність своїх військових на сході України, проте визнає, що на Донбасі перебувають її громадяни, які прибули туди як "добровольці".

Минулого тижня міноборони РФ вперше документально заявило про те, що росіяни, затримані у травні на Луганщині, на той момент вже не були дійсними військовослужбовцями ГРУ.

У російському міноборони, зокрема, заявили, що затримані в Україні Александров та Єрофеєв справді проходили військову службу за контрактом у Збройних силах Росії, проте "події, пов'язані з їх виїздом з Російської Федерації та перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням".

У інтерв'ю "Новой газете" Євген Єрофеєв не став коментувати заяву міноборони РФ, пояснивши, що не отримував "жодних паперів звідти". "Про що тут говорити. Немає паперів", - зазначив він.

Так само відповів і інший затриманий росіянин Олександр Александров.

"Я не знаю, що про це сказати навіть. У міністерства оборони (Росії - Ред.) тепер є офіційний папір, у мене жодних паперів тут немає, щоб довести інше", - сказав він російському виданню.

Адвокат одного із затриманих росіян Оксана Соколовська у коментарі ВВС Україна раніше заявила, що Росія досі ніяких доказів на користь своєї версії не надавала.

За її словами, документів про те, що затримані є військовослужбовцями, немає і в матеріалах справи, відкритої в Україні.

В Україні затриманих звинувачують в тероризмі та підготовці диверсій. Суд над ними планується на вересень.

ВВС Україна

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ