Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Затяжна весна не вплине на валове виробництво пізніх сортів моркви на Львівщині

Затяжна весна не вплине на валове виробництво пізніх сортів моркви на Львівщині. Про це «Гал-info» повідомила агроном Львівського представництва Проекту аграрного маркетингу  Тетяна Лесів.
За її словами, цьогорічна весна на Львівщині була найбільш затяжною за останні кілька років. Коли зазвичай середні терміни висівання моркви по області припадають на другу половину квітня, то у цьому році вони змістилися щонайменше на два тижні. Оптимальними температурами для проростання моркви є +18-25°С, і насіння моркви за таких умов проростає за 8-12 днів. Але у зв'язку зі зниженням температури у період проростання до +4-6°С уночі та +10-15°С вдень, що супроводжувалося опадами по всій території області, насіння моркви проросло лише через 15-20 днів. Проте продовження терміну проростання не дуже критичне для моркви пізніх термінів дозрівання.
Набагато важливішими для врожайності пізньої моркви є сприятливі умови у період формування та наростання коренеплоду (+18-21°С при достатній зволоженості грунту), які настали на Львівщині, починаючи з 12 червня. І на даний момент вже сформовано по 4-5 листків. «Зважаючи на такий розвиток рослин моркви, поки що підтверджується березневий прогноз  щодо зростання виробництва моркви по області на 38%», – сказала Тетяна Лесів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ