Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдяки лампочкам по 100 грн на освітленні Львова зекономили 5 млн грн

За останні три роки у Львові стало значно світліше. Полагоджено освітлення на всіх магістральних вулицях. Тепер основний акцент - на внутріквартальних, у житлових масивах. Адже саме з такими проханнями найчастіше мешканці звертаються до міського голови. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Нині комунальне підприємство «Львівсвітло» проводить поточні роботи. Зокрема, заміняють згорілі лампи, аварійні світильники та електромережі.

 

«Тепер ми більше уваги приділяємо поточним роботи: міняємо лампи, міняємо світильники, підтягуємо лінії електропередач, особливо там, де була проведена обрізка дерев. Недавно працювали на вулиці Липової Алеї, сьогодні на вул. Михальчука. В основному працюємо по скаргах мешканців та зверненнями на диспетчерську службу», - розповів головний інженер ЛКП «Львівсвітло» Юрій Потурай.

 

Старі світильники заміняють на нові енергоощадні. В середньому одна лампочка коштує близько 100 гривень. Проте саме завдяки зменшенню потужності споживання електроенергії, торік було зекономлено більше як 5 мільйонів гривень.

 

Цього року у міській раді планують капітально відремонтувати мережі зовнішнього освітлення 46 вулиць, реконструювати освітлення вулиць на 57 об'єктах та на територіях 130 навчальних закладів.

 

«В основному роботи цього року будемо проводити по міжквартальних та другорядних вулицях, а на магістральних лише підтримуючі ремонти», - додав Юрій Потурай.

 

Торік за зверненнями мешканців було відремонтовано зовнішнє освітлення на 15 об'єктах. Зокрема у житлових масивах на вул. Простій, Заклинських, Мазепи, 12, 22, 23, 33-35, Осиковій, Окуневського, Кошиця, Господарській, 24-26, В. Великого, 35а-49а, Пасічній, 75-77, Яровій тощо.

 

Загалом у місті було встановлено більше як тисячі нових енергозберігаючих світильників, замінено 3 857 шт. ламп, встановлено 62 опори, прокладено: 9,0 км кабелю та самонесучого проводу, 11,3 км проводу А-25.

 

Вуличне освітлення міста сягає більше як 95%.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ