Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Завдяки впровадженню заходів з енергоменеджменту у 2008 році бюджетні установи Львова зекономили 2,5 млн грн

Завдяки впровадженню заходів з енергоменеджменту у 2008 році бюджетні будівлі міста зекономили 2,5 млн грн, а це на 500 тис грн більше, ніж позаминулого року. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла начальник відділу енергоменеджменту ЛМР Мар’яна Бохонко.
У 2008 році було сформовано електронну базу даних про використання енергоресурсів у будівлях та установах, яка дала змогу спрогнозувати витрати та здійснити заощадження. Минулого року у закладах освіти економія становила 1,2 млн грн, у сфері охорони здоров’я – 1,1 млн грн., культури і туризму – 1 млн грн.
„Усі зекономлені кошти були розподілені всередині цих структур на цільові витрати – закупівлю меблів, обладнання, ремонти”, - розповіла Мар’яна Бохонко.
Споживання теплової енергії у 2008 році зменшилося на 6% порівняно з 2006 роком та на 11% порівняно з 2006 р. Така ситуація і з водою – за результатами моніторингу, збільшення споживання спостерігається лише по електроенергії – 3,2%. Найпопулярніші заходи енергозбереження – це заміна освітлення, утеплення дахів, заміна систем опалення тощо. Зокрема, заміна приладів освітлення у міській поліклініці №5 дозволила зекономити електроенергію на 11, 2%. Проте через закупівлю нового обладнання у лікарню швидкої допомоги споживання електроенергії збільшилося більше ніж на 20%.
Відповідно до цих цифр у міській раді розприділили ліміти енергоресурсів для бюджетних установ. „Ліміти електроенергії ми збільшили більш як на 12%. Також збільшили ліміт споживання газу – на 2%. Водночас ліміт теплової енергії та води зменшився на 5%. Подекуди фактично споживання є ще меншим, але ми намагаємося встановлювати раціональний ліміт, а не зводити все до мінімуму”, - зазначила Мар’яна Бохонко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ