Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдяки вилученню працівниками ДАІ водійських прав на Львівщині вдвічі зменшилася кількість ДТП

Від початку практикування працівниками ДАІ вилучення прав у водіїв внаслідок порушення правил дорожньо руху на Львівщині зменшилася кількість ДТП. Про це в коментарі «Гал-info» повідомила прес-секретар УДАІ у Львівській області Світлана Добровольська.
За її словами, якщо взяти аналогічний період – січень минулого року, то кількість дорожньо-транспортних пригод значно переважала теперішню.
«У 2007 році в січні трапилося 141 ДТП, в яких 35 осіб загинуло, 169 – отримали травми. Навіть ще минулого року у грудні, до виконання наказу міністра, кількість ДТП перевищувала показники за січень цього року. Зокрема, трапилося 227 ДТП, 56 загинуло та 270 травмовані. Цього місяця ми маємо вдвічі менші показники, аніж минулого: 69 ДТП, 18 осіб загинуло та 82 отримали травми. Такий різкий спад із зменшенням порушень дорожньо-транспортного руху пов'язаний передовсім із практикою вилучення водійських прав працівниками ДАІ», – говорить Світлана Добровольська.
Нагадаємо, з 10 січня 2008 р. ДАІ вилучає права у водіїв за низку грубих порушень. Такий наказ дав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Зокрема, за його словами, до таких порушень будуть належати виїзд на зустрічну смугу, перевищення швидкості та виїзд на тротуар. При цьому міністр додав, що такі порушення можуть призвести до серйозних аварій, і тому з 10 січня ДАІ сформує нові й підрозділи для посилення контролю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ