Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Завершено реконструкцію найстарішої районної котельні у Львові

Остаточно завершено ремонт найстарішої котельні у Львові на вулиці Караджича, 11-а, яка була введена в експлуатацію ще 1963 року. Загальний кошторис реконструкції становив 12 млн грн. Встановлено чотири котли німецької фірми “Viessman”, ККД яких становить 92-93%.
“Це оновлення котельні проведене в межах програми теплової модернізації  Львова. Минулого опалювального сезону котельня була запущена по тимчасовій схемі, проте мешканці зразу ж відчули покращення якості послуг. А цього літа ми доопрацювали і запустимо котельню на повну потужність. Окрім того, у наш бік лунали закиди, що на виходах з котелень немає лічильника обліку теплової енергії. Мушу зазначити, що в цій котельні він присутній. Завдяки повному оновленню технологічної бази котельні вона може працювати десять років без жодного ремонту”, - розповів директор МКП “Залізничтеплоенерго” Мирон Терех.
Котельня на вул. Караджича, 11-а – найстаріша районна котельня у Львові, була обладнана шістьма паровими котлами ДКВР-6,5/13, коефіцієнт корисної дії яких 85%. Перша черга цієї котельні була введена в експлуатацію у 1963 році (три котли), друга черга - у 1966 році (три котли). Від цієї котельні забезпечується теплопостачання 70 житлових будинків, або 24 тисячі мешканців. Термін експлуатації цих котлів становить 20 років, тоді як вони відпрацювали більше 40 років. Щороку підприємство витрачало 10-20 тис грн на ремонт обладнання котельні, яке вже давно застаріло.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ