Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завершилася перша частина засідання Українсько-польської міжурядової координатної ради з питань міжрегіональної співпраці

Завершилася перша частина 5-го засідання Українсько-польської міжурядової координатної ради з питань міжрегіональної співпраці. Як повідомив заступник міністра закордонних справ України Володимир Хандогій, за результатами засідання, на якому зокрема йшлося про конкретні пропозиції з питань туристичних зв’язків України та Польщі, ввечері 20 березня мають підписати протокол.
За словами заступника міністра внутрішніх справ Вєслава Тарки, мета засідання – розширення подальшої співпраці між Україною та Польщею.
На засіданні також йшлося про розширення мережі пунктів пропуску на кордоні України з Польщею. Як повідомив Володимир Хандогій, для розширення цієї мережі залучатимуть кошти фондів Європейського Союзу.
Українсько-польська міжурядова координаційна Рада з питань міжрегіональної співпраці (МКРМС) створена на основі §6 Угоди між урядом України та урядом Республіки Польща про міжрегіональне співробітництво від 24 травня 1993 року.
Головними напрямками діяльності Ради є: визначення загальних напрямків і головних принципів розвитку міжрегіональної співпраці; подання висновків щодо проектів двосторонніх домовленостей, що мають на меті реалізацію міжрегіональної співпраці; підготовка пропозицій щодо створення сприятливих правових, економічних, фінансових та торговельних умов для взаємовигідної господарської співпраці; розгляд спірних питань, які ускладнюють міжрегіональну співпрацю.
У складі МКРМС створено 6 комісій:
1.Комісія з питань міжрегіонального співробітництва (9-11 жовтня 2003 р.),
2. Комісія з питань прикордонного співробітництва (відбулося засідання у липні 2002 р., 9-11 жовтня 2003 р.),
3. Комісія з питань контрольно-пропускних пунктів та прикордонної інфраструктури (відбулися засідання у липні 2002 р. та березні 2003 р.),
4. Комісія у справах співпраці програм Phare i Tacis (відбулися засідання у липні 2002 р. та березні 2003 р.),
5. Комісія з питань пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури (останнє засідання відбулось у грудні 2005 р.),
6. Комісія з гуманітарних питань (8 жовтня 2004 р.).
Перше (організаційне) засідання Ради відбулося 25 січня 1996 р., друге засідання – 6 травня 2002 р., третє засідання – 12-13 листопада 2002 року, четверте – 4-5 грудня 2003 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ