Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завершили голосування українці у Кореї, Японії, Китаї, Таїланді, В’єтнамі, Казахстані, Киргизії та Індії

На 16.00 за київським часом на закордонних виборчих дільницях, які першими завершили голосування з виборів Президента України, продовжується підрахунок голосів. На 15.00 за київськими часом зачинили двері на виборчих дільницях в Кореї, Японії. Китаї, Таїланді, В’єтнамі. В ці хвилини закінчився процес голосування на дільницях в Казахстані, Киргизії та Індії, – повідомили в прес-службі МЗС.

 

В деяких країнах, зокрема, в Казахстані, до виборчих дільниць поступали дзвінки від виборців з віддалених регіонів країни, які попереджали про неможливість взяти участь у голосуванні у зв’язку з великою відстанню та несприятливими погодними умовами ( в східних та північних областях Казахстану - до 40 градусів морозу).

 

Сприяння виборчому процесу надають і місцеві органи влади. Наприклад, на виборчу дільницю м.Бельці (Молдова) прибули українські виборці з міст Рибниця та Кам’янка Придністровського району Республіки Молдова на автобусах, наданих місцевою адміністрацією. Місцеві правоохоронні органи забезпечують посилений режим охорони дипломатичних установ України, на яких проходить голосування з виборів Президента України. Ситуація довкола приміщень виборчих дільниць продовжує залишатися спокійною.

 

Роботу дільничних виборчих комісій та хід голосування в багатьох країнах світу висвітлюють  представники місцевих ЗМІ та їх українські колеги.

 

Скарг на роботу виборчих комісій з боку громадян України, які висловили бажання взяти участь у голосуванні, не надходило. На окремих виборчих дільницях працюють офіційні спостерігачі від неурядових міжнародних організацій.

 

Міністерство закордонних справ України продовжує забезпечувати належну організацію проведення виборів Президента України на закордонних виборчих дільницях.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ