Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завершились стрибки льотного складу та рятувальників парашутно-десантних груп

Відповідно до плану бойової підготовки у 7-му полку Армійської авіації Західного оперативного командування завершились стрибки льотного складу та рятувальників парашутно-десантних груп. Здійснювались вони з вертольотів Мі-8Т з висоти 600 та 1200 метрів. Сорок вісім осіб виконали сто вісім стрибків з парашутами Д1-5У. Про це повідомив прес-центр ЗОКу.
Вперше стрибки здійснили і двоє військовослужбовців, котрі за своєю штатною посадою зобов'язані мати досвід десантування.
Керував стрибками начальник парашутно-десантної підготовки і пошуково-рятувальної служби управління Армійської авіації Західного ОК полковник Володимир Алєксєєв, на особистому рахунку котрого 3748 стрибків.
В аеромобільних, авіаційних частинах, пошуково-рятувальних групах очікують на отримання нових учбово-тренувальних та спортивних парашутних систем типу "СКАУТ", "БОНУС", "СТАТУС", "БАРС", "КАДЕТ", котрі за своїми якісно-технічними характеристиками значно переважають існуючі сьогодні на озброєнні армії. Фахівці, котрі мали можливість скористуватися створеними в Україні парашутами, вважають, що у них перспективне майбутнє. Тим більше, що у парашутно-рятувальної техніки 20-річної давності завершується термін експлуатації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ