Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завершився молодіжний Собор Стрийської єпархії

На підсумковому соборовому засіданні 6 вересня 2006 року, котре очолив Владика Юліян (Ґбур), Єпарх Стрийський, було ухвалено пропозиції на єпархіальному та патріаршому рівнях. Нагадаємо, Єпархіальний Собор „Молодь у Церкві ІІІ тисячоліття” розпочався 3 вересня 2006 року і проходив у Святоуспенській Лаврі в с. Унів на Львівщині.

Пропозиції єпархіального Собору мають молодіжний, катехитичний та освітній напрямки. Отець Микола Масендич, Секретар Собору відзначив, що „в більшості пропозиції містять нові ініціативи для покращення праці з молоддю. Водночас вони також вказують на важливість вдосконалення і оновлення діючих проектів та заходів”.
Урочисте відкриття молодіжного Собору відбулося 3 вересня 2006 року. Із словами привітання до учасників Собору звернулися Владика Юліян (Ґбур), Єпарх Стрийський та о. Йосиф Мілян, Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ. Під кінець першого дня Собору відбувся вечір знайомств його учасників.
Другий день Собору розпочався Архієрейською Літургією. Її очолив Владика Юліян (Ґбур). Відтак після вступного слова секретаря Собору о. Миколи Масендича, було виголошено чотири доповіді.
Про відповідь молоді на виклики сучасного суспільства говорив о. Орест Демко, ліценціант морального богослов'я, диякон Кафедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий. До обідньої перерви свої доповіді також виголосили о. Петро Майба, відповідальний за пасторальну діяльність у спільноті Отців Селезіян у Львові та Леся Довганик, директор Львівського молодіжного центру праці і відпочинку. У своїй доповідях вони розглядали питання досвіду Церкви в сфері зайнятості молоді та проблем соціального захисту праці і відпочинку серед молоді.
Робочі засідання другого дня Собору завершила доповідь Оксани Гоби, катехитки Стрийської єпархії. Вона доповідала про важливість формування позитивної думки молоді про Церкву.
Третій день молодіжного Собору зосередив увагу навколо окреслення душпастирських кроків на зустріч викликам і потребам молодого покоління (доповідач – о. Петро Потічний, священик Стрийської єпархії). Про завдання молоді у Церкві на основі папських послань до молоді Івана Павла ІІ та Венедикта XVI говорив о. Олег Кобель, голова Молодіжної комісії у справах молоді Стрийської єпархії.Останній день Собору 6 серпня 2006 року завершився урочистим підсумковим засіданням та подячним Молебнем.  Про це повідомив о. Павло Худ, прес-секретар Стрийської єпархії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ