Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завершився цьогорічний відпуст до чудотворної ікони у Стрию

16 липня 2006 року завершився цьогорічний відпуст до чудотворної ікони у Стрию. Після Літургії Владика Юліян (Ґбур) разом з дванадцятьма священиками молився перед чудотворною іконою та посвятив під опіку Богородиці жителів Стрия та Стрийської єпархії – повідомив о. Павло Худ, прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ.

„Марія є найдосконалішим прикладом людини, яка вповні виконує Божу волю”, – зазначив Єпарх Стрийський під час Літургії в Кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий. „Саме тому через її лик, присутній на багатьох іконах, сходить благодать, яка допомагає кожній людині на її життєвому шляху”. Літургійною молитвою Преосвященний Владика дякував Богородиці за її ласки, які сходять на тих, хто молиться до неї перед цією чудотворною іконою понад чотири століття.
Перші відомості про чудесні зцілення біля ікони датуються XVI століттям. Тоді ікона знаходилася в місцевості, від якої згодом отримала назву – містечку Лісько. Відомості про чудеса біля ікони поширювалися настільки, що до місцевої дерев’яної церковці приходили прочани з Галичини, Словаччини та Угорщини. 
З часу перенесення ікони до Стрия у 1946 році місто стало центром паломництв та чудесних зцілень перед іконою Богородиці. Чудотворна ікона була встановлена в  Успенській церкві. Різьбяр Григорій Войтович виготовив новий престіл. Стараннями Богдана Гумецького відновлено саму ікону. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ