Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Завод комунального транспорту» судиться із забудовником, який здійснював незаконну реконструкцію на території колишнього ЛАЗу

«Завод комунального транспорту» судиться із забудовником, який здійснював незаконну реконструкцію на території колишнього ЛАЗу. Про це «Гал-info» повідомив начальник інспекції Держархбудконтролю Роман Стецьків.
За його словами, «Завод комунального транспорту» продав приміщення заводу приватному  підприємцю Олег Баляшу,  який там розпочав реконструкцію. Приміщення було продано з невизначеними межами території, на даний час завод в судовому порядку хоче узгодити межі території. «Наразі сторони не можуть узгодити межі території», - сказав Роман Стецьків.
Роман Стецьків також додав, що до 4 серпня  приватний підприємець Олег Баляш має надати акт виконаних робіт. Якщо такого акту не буде надано, Держархбудконтроль розпочне розрахунок вартості виконаних робіт. «Розрахунок вартості виконаних робіт - дуже складний процес, оскільки це нове будівництво, а проводиться реконструкція приміщення. Потрібно отримати від заводу креслення примішення, яке існувало до реконструкції, і визначити, які роботи були проведені», - сказав   Роман Стецьків.
Як повідомляло «Гал-info» з посиланням на начальника інспекції Держархбудконтролю Романа Стецьківа, приватний підприємець Олег Баляш на території «Заводу комунального транспорту» розпочав реконструкцію без рішення виконкому, без розпорядження районної адміністрації, без погодженого проекту, без проведення експертиз. Згідно з адміністративним кодексом, приватного підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 170 грн. Згідно із Законом України „Про відповідальність підприємця за правопорушення у сфері містобудування”, на підприємця, який незаконно здійснює реконструкцію, буде накладено штраф у розмірі 50% від вартості проведених робіт.
    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ