Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра до Львова повертаються діти-сироти, що впродовж двох тижнів відпочивали у Польщі

Завтра, 18 липня, на Львівщину повертається група українських дітей-сиріт, які упродовж п’ятнадцяти днів відпочивали у Польщі в рамках українсько-польського проекту «Партнерство заради дітей». Його організаторами виступають Фундація імені Івана Павла ІІ “Wzrastanie” з Польщі та Молодіжна християнська організація «Витанія».  Про це повідомив голова МХО «Витанія» Тарас Яценко.

Діти із дитячого будинку «Вишенька» у Жовтанцях Кам’янка-Бузького району, інтернату у Корналовичах Самбірського району, а також із сиротинця сестер Мілес Єзу у Львові  спільно із  вихованцями Фундації імені Івана Павла ІІ “Wzrastanie” та волонтерами обох організацій мали екскурсії Польщею. Зокрема, наголос робився на тих місцях, які у минулому були українськими – Павлокома, Млини та ін. 
У Варшаві діти мали зустрітися із віце-прем’єром польського уряду А.Лєппером, однак через політичну ситуацію в польському уряді, їх приймала віце-маршалок Сейму Республіки Польща Г.Вішньовська, яка у власному кабінеті розповіла їм про свою роботу. Дітям навіть дозволили бути присутніми під час засідання польського парламенту, а, відтак – на них чекав обід у їдальні сейму. Наступного дня у Підкарпатському воєводстві їх зустрів віце-воєвода Даріуш Іванечко. Коли він попросив тих дітей, які родом з України, підняти руки, то й сам підняв руку і розповів, що його мама народилася у Бродах на Львівщині. Подарувавши дітям сувеніри та солодощі,  Даріуш Іванечко пообіцяв під час своєї наступної поїздки в Україну відвідати один із дитячих будинків.
На «Радіо Жешув» діти виступили у ролі ведучих програм та журналістів, розповідаючи у прямому ефірі про свій відпочинок у Польщі. А далі на них чекала несподіванка – кожен отримав купон на 20 злотих від мережі супермаркетів «Jedynka». В одному з магазинів мережі вони самостійно придбали те, що вибрали на цю суму.
У Перемишлі та Ланцюті діти мали екскурсії замками, зустрілися з представниками місцевої влади та духовенства. Та найбільше дітям сподобалися політ літаком над Кросно, який забезпечив мер цього міста, та круїз кораблем по Солінській затоці, що неподалік Ущик Дольних. Разом з дітьми на кораблі перебували представники польських мас-медіа, зокрема, автор ідеї проекту, журналіст «Радіо Жешув» Марек Цинкар та власник мережі «Jedynka» Ян Юркевич.
20 липня польські діти-сироти на чолі із президентом Фундації “Wzrastanie” Яном Бурим приїдуть в Україну, де на них чекають не менш цікаві заходи.
 «Партнерство заради дітей» - спільний проект польської Фундації імені Івана Павла ІІ “Wzrastanie” та львівської Молодіжної християнської організації «Витанія». В межах проекту 20 дітей-сиріт та дітей з патологічних сімей Львівщини житимуть упродовж двох тижнів разом із польськими дітьми-сиротами у будинку для дітей фундації “Wzrastanie”. Згодом, польські діти приїдуть до Львова, де будуть жити два тижні разом з уже знайомими українськими дітьми та матимуть спільні канікули у Карпатах. Проект підтримали Львівська міська рада, Львівська облдержадміністрація, Українська Греко-Католицька Церква, Генеральне консульство Польщі у Львові, ВАТ «Львівська пивоварня», Страхова компанія «Універсальна», компанія «Білайн», «Віденська кав’ярня» та інші доброчинці. Підтримку реалізації проекту в Польщі надало Консульство США в Кракові, Фундація «Partnerstwo na rzecz demokracji», польські підприємства, духовенство і влада. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ