Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра до Москви вирушить група львівських школярів для здачі випускних іспитів та подальшого навчання у вищих навчальних закладах Росії

23 червня 2006 року до Москви для здачі випускних іспитів та подальшого навчання у вищих навчальних закладах Росії вирушить група львівських школярів — про це повідомив офіційний представник «Открытой русской школи» в Західній Україні Кирило Арбатов.
Російське Молодіжне Братство за підтримки Уряду Російської Федерації вже другий рік поспіль успішно впроваджує на Львівщині програму «Московський атестат». В рамках цієї програми учні львівських шкіл, насамперед шкіл з викладанням російської мови, мають можливість протягом року пройти дистанційне навчання в «Открытой русской школе» (ОРШ), а по завершені випускних іспитів на Україні, разом із ровесниками з інших країн СНД, підтвердити свої знання в Москві. Крім екзаменаційної сесії, на дітей чекає цікава культурна програма.
По завершені іспитів діти отримають російський державний атестат про повну середню освіту, виданий навчальним комплексом «Царицино» — однією з кращих шкіл Москви.
Минулого року учневі Львівської СЗШ № 52 Володимиру Савойському, що був у числі кращих фіналістів програми, атестат особисто вручала віце-міський голова Москви Людмила Швєцова, а сама церемонія відбувалася в залі урочистих прийомів мерії Москви. Зараз Володимир Савойський – студент другого курсу Санкт-Петербургського державного університету. Всі витрати, пов’язані з навчанням громадян України бере на себе російська сторона.
Цьогорічних учасників програми «Московський атестат» також чекають в кращих ВНЗ Російської Федерації. Діти, за допомоги співробітників Посольства Росії в Україні, мали можливість вибрати спеціальність, місто та університет, в якому прагнуть навчатися.
Варто відзначити, що Україна в рамках двосторонніх угод з гуманітарного співробітництва, також надає квоти для навчання молодих росіян в українських вищих навчальних закладах. 
У наступному навчальному році Російське Молодіжне Братство планує розширити програму та запропонувати прийняти в ній участь дітям з районів Львівщини та інших областей Західної України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ