Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра оголосять про створення Львівської митрополії УГКЦ

Завтра, 29 листопада, о 10.00 год в Архикатедральному Соборі святого Юра (пл. Святого Юра, 5) відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди проголошення Львівської митрополії УГКЦ, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Очолить Архиєрейску Божественну Літургію Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у співслужінні з Апостольським нунцієм в Україні Архиєпископом Томасом Едвардом Галліксоном, Архиєпископами та єпископами УГКЦ.

Під час Літургії будуть зачитані декрети про створення нової митрополії.

Нагадаємо, що 8 листопада про створення трьох нових митрополій (Львівської, Івано-Франківської та Тернопільсько-Зборівської) повідомив Блаженніший Святослав (Шевчук). Створити нові митрополії вирішив Синод Єпископів УГКЦ.

До складу Львівської митрополії увійдуть Львівська архиєпархія, Стрийська, Самбірсько-Дрогобицька та Сокальсько-Жовківська єпархії. Першим митрополитом новоствореної Львівської митрополії стане Владика Ігор (Возьняк).

Слід відзначити, що тепер в УГКЦ буде сім митрополій. Крім новостворених, ще однією митрополією УГКЦ в Україні є Києво-Галицька митрополія, яку очолює Блаженніший Святослав. До її складу входять Київська архиєпархія, Донецько-Харківський, Одесько-Кримський та Луцький екзархати. Крім того, до УГКЦ належать Перемишльсько-Варшавська митрополія у Польщі, Філадельфійська митрополія у США та Вінніпезька митрополія у Канаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ