Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра представники Інституту екології Карпат НАН України прозвітують про стан виконання природоохоронних заходів

Завтра, 6 вересня, відбудеться нарада щодо стану виконання Інститутом екології Карпат НАН України природоохоронних заходів. Організовує нараду Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.
Участь у нараді візьмуть представники владних структур, громадськості, науковці. Метою проведення наради є заслуховування звіту представників Інституту екології Карпат Національної академії наук України щодо стану виконання природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Внаслідок господарювання, особливо за останнє століття, на території України відбулися значні зміни в ландшафтах та середовищах існування. Але в той же час Україна має багату біоту, яка нараховує понад 25 тис. видів рослин і 45 тис. видів тварин та характеризується певним ендемізмом та реліктовістю.
Верховна Рада України ратифікувала Рамкову Конвенцію про охорону біорізноманіття, Конвенцію про охорону та сталий розвиток Карпат, а також ухвалила низку законів щодо ратифікації, приєднання та виконання інших міжнародних договорів обов'язкового та необов'язкового характеру,  прийняла низку Законів України («Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки», «Про екологічну мережу України» та інші), що регулюють питання збереження та використання біологічного і ландшафтного різноманіття.
З метою забезпечення реалізації цих документів на місцевому рівні, держуправління ОНПС у Львівській області провело тендери на закупівлю послуг по таких заходах: “Розробка заходів щодо впровадження Карпатської конвенції на місцевому (обласному) рівні” – 25 квітня 2006р; “Інвентаризація територій та об’єктів природно-заповідного фонду Львівської області (II етап)” – 25 квітня 2006 р.; „Розробка регіональної програми формування екологічної мережі Львівської області” - 18 травня 2006 р.
Участь у першому і третьому тендерах брали Інститут екології Карпат НАН України та Регіональне агентство стійкого розвитку, у другому - Інститут екології Карпат НАН України та Інститут ботаніки імені М. Г. Холодного. Усі тендери виграв Інститут екології Карпат НАН України.
Результатом наради буде підбиття підсумків уже виконаних робіт та формування плану подальших дій, спрямованих на цілковите виконання кожного заходу. Повідомили в Державному управлінні ОНПС у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ