Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Завтра у Галицькому суді будуть розглядати справу акторів театру імені Марії Заньковецької

Завтра в Галицькому районному суді міста Львова, будуть розглядати справу про визнання незаконним Наказу генерального директора - художнього керівника театру Андрія Мацяка, про оголошення догани частині акторів театру.

Нагадаємо, догани Андрій Мацяк виніс зокрема Янушу Юхницькому, Таїсії Литвиненко, Ярославу Муці, Олександру Норчуку, Андрію Сніцарчуку.

Підставою для оголошення догани, як зазначено в наказі, є те, що 06 жовтня 2019 р. під час вистави «Соло для мідних труб» Ореста Огородника, за відкритої куліси під час поклону, артист драми вищої категорії Олександр Норчук звернувся зі сцени у театральному костюмі та гримі до глядачів, з особистими вимогами соціального характеру, вийшовши за межі дорученої йому ролі у виставі.

Актори подали судовий позов про скасування незаконного на їхню думку наказу про оголошення догани. На що генеральний директор - художній керівник театру Андрій Мацяк подавав клопотання про закриття провадження у справі за позовом, але суд відмовив йому в даному клопотанні.

Судове засідання відбудеться 30 вересня у приміщенні Галицького районного суду м. Львова (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) о 12:30.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ