Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завтра у ЛОДА обговорять, як краще організувати роботу кризових центрів Львівщини

Завтра, 11 жовтня 2006 року, у Львівській облдержадміністрації відбудеться «круглий стіл» на тему «Організація роботи кризових центрів (державних, громадських, благодійних організацій, релігійних громад) на території Львівської області». Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Під час засідання «круглого столу» будуть розглядатися, зокрема, такі питання, як: організація роботи кризових центрів (державних, громадських, благодійних, релігійних та інших) на території Львівської області; взаємодія органів державної влади та адміністраційних центрів по скеруванню, розміщенню клієнтів у кризових центрах та їх соціальному супроводу; науково-методичне забезпечення роботи кризових центрів.
Засідання «круглого столу» відбудеться під головуванням заступника голови Львівської ОДА Тараса Батенка. Організатором проведення «круглого столу» є Центр соціально-психологічної допомоги у Львівській області.
Метою «круглого столу» є створення робочої групи по опрацюванню матеріалів та підготовки обласних програм і розпоряджень голови ОДА з питань діяльності кризових центрів; підготовка та створення обласного телефону соціально-психологічної допомоги; підготовка та проведення соціологічних досліджень з питань роботи з різними категоріями населення у кризових центрах; підготовка обласного плану розвитку кризових центрів.
За останні роки у Львівській області відбулися серйозні зрушення у напрямку створення стаціонарних кризових центрів різних форм власності (державних, створених громадськими, благодійними організаціями, релігійними громадами), і сьогодні їх кількість налічує 11 центрів (4 – державних та 7 інших форм власності). Всі вони розраховані на різні категорії соціально незахищеного населення та на різну кількість клієнтів, але те, що одночасно в 11 центрах зможуть перебувати 250 осіб різних категорій дітей, жінок, сімей, одиноких людей, узалежнених осіб та осіб, які звільнились з місць позбавлення волі, а з денною формою перебування ця цифра зростає до 555 осіб, говорить про увагу суспільства державних органів влади до соціальних питань в області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ