Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львівському національному музеї відкриється виставка, присвячена 100-літтю від дня народження художника Леопольда Левицького

Завтра у Львівському національному музеї відкриється виставка, присвячена 100-літтю від дня народження художника Леопольда Левицького
Завтра, 12 липня, у приміщенні Львівського національного музею відбудеться урочисте відкриття виставки, присвяченої 100-літтю від дня народження відомого українського художника Леопольда Левицького.
Як розповіла “Гал-info” Олена Кирилова, науковець Національного музею у Львові, на виставці буде представлено 300 творів графіки і 100 живописних полотен Леопольда Левицького. Твори виконані техніками «Офорт», «Монотипія», «Літографія», «Ліногравюра» та ін. Більшість робіт належать Львівському національному музею та експонуються вперше. Куратором виставки є Галина Джума, завідувач Львівського художньо-меморіального музею Леопольда Левицького.
Відкриття виставки відбудеться о 16.00. На презентації буде присутній директор Національного музею Мирослав Откович, мистецтвознавці Роман Яців, Орест Горобець та ін.
Левицький Леопольд Іванович ( 1906-1973) – графік і живописець, заслужений діяч мистецтв України. Народився 7 серпня 1906 р. в с. Бурдяківці Борщівського району.  Левицький - митець багатогранний: графік, живописець, скульптор. Більшість його ранніх творів загинула у роки воєнного лихоліття. Надбанням України залишилися твори пізнішого періоду. Лебединою піснею Левицького став цикл картин, присвячених Григорію Сковороді. За життя художник не мав жодної персональної виставки. Лише через pік після смерті, у 1974-му, відбулася виставка його творів у Львові. Помер митець 14 травня 1973 р. Похований у Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ