Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові розпочне роботу конференція, присвячена написанню Катехизму Української греко-католицької церкви

20-23 червня 2006 року у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа  відбудеться конференція, присвячена написанню Катехизму Української греко-католицької церкви, - повідомили в прес-секретаріаті Глави УГКЦ.
Робота над Катехизмом УГКЦ „Христос – наша Пасха” триває четвертий рік. Мета Катехизму - допомогти поглибити віру, подаровану в Тайні Хрещення. Він призначений для вірних УГКЦ в Україні і діаспорі. Його зміст має відобразити християнську віру, пережиту в 1000-літній київській традиції.
Процес написання Катехизму «Христос наша Пасха» вже пройшов декілька етапів роботи, молитви, дискусій, а саме: створення концептуальних засад, благословення та схвалення Синодом Єпископів та написання текстів згідно з планом. Метою конференції, яка відбудеться у Львові, є ознайомлення з цілісним текстом Катехизму УГКЦ. Впродовж роботи учасники конференції (у ній візьмуть участь фахівці-богослови із єпархій та екзархатів УГКЦ з України та з-за кордону) проаналізують зміст Катехизму, його наповнення та дадуть загальну оцінку, зауваження та доповнення. Конференція складатиметься із пленарних та секційних засідань.
Розпочнеться цей захід із промови Преосвященного Владики Петра (Стасюка), Єпарха для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, голови Синодальної катехитичної комісії УГКЦ. У роботі конференції також візьмуть участь Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, який виступить із вітальним словом, та монс. Рафаелло Мартінеллі, представник Конгрегації у справах віри: він виголосить три доповіді про взаємодоповнюючі мовні стилі Катехизму.
Звертаючись листом до фахівців, які працюють над Катехизмом, с. Луїза Цюпа, СНДМ, голова Патріаршої катехитичної комісії, наголосила: «Ваш особистий внесок та внесок вашої єпархії дуже вагомі для подальшої роботи над Катехизмом, щоб справді він був відображенням нашої віри, молитви та життя, рівночасно щоб засвідчував єдність церковної спільноти у написанні Катехизму, який послужить вивченню і поглибленню віри та нашої багатої духовної спадщини».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ