Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Завтра у Львові відбудеться унікальний концерт німецького джазового квартету духових «FUN HORNS»

6 листопада 2007 року у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт німецького джазового квартету духових «FUN HORNS» — про це «Гал-info» повідомили у Львівській філармонії.
«FUN HORNS» – це квартет, який складається виключно з духових інструментів: Фальк Брайткройц - саксофон, кларнет; Йорг Хуке – тромбон;
Фолькер Шлотт - саксофон, флейта; Райнер Бреннеке – труба.
В листопаді 2007 року за підтримки німецького культурного центру «Гете-Інститут» в Україні «FUN HORNS» відправилось в турне містами України, в рамках якого дасть концерти лише в чотирьох містах країни - в Києві, Харкові, Львові та Одесі.
Ансамбль виник в 1986 році в Східному Берліні, коли музиканти зустрілись для професійного запису одного духового пасажу. Після падіння Берлінської стіни це перший об`єднаний духовий квартет Німеччини, в якому грають як східні, так і західні музиканти, яких і сьогодні єднає прагнення до незвичного в звучанні та особливого в мові музики.
Як зазначають самі учасники квартету, „наша зустріч для професійного запису одного духового пасажу в студії Східного Берліна в 1986 році стала приводом народження «Fun Horns». Досить швидко ми зрозуміли, що чотири духові інструменти без будь-якого іншого супроводу здатні створити цікаву музику і в той же момент взялися до створення самостійної концертної програми. Нашим першим великим успіхом став виступ на фестивалі «Джазова сцена Берліна '88», після якого нас почали запрошувати на численні фестивалі в усьому світі. Упродовж минулих років ми працювали над різними музичними концепціями. В ідеалі ми прагнули об’єднати чотири різні уявлення і чотирьох рівноправних музикантів».
«FUN HORNS» по праву називають геніями імпровізації та аранжування, які переконують оригінальними, наповненими гумором та точністю звуками. Хлопці вдало поєднують академічність підходів у виконанні та суверенну віртуозність кожного з музикантів.
Музика ансамблю представляє різні напрямки. Це і джазові аранжування, і класика, і фольклорні мелодії.
«FUN HORNS» двічі здійcнили європейське турне і відвідали Бразилію з бразильськими перкусіоністами „Baticun“, в 1994 році у співпраці з МЗС Німеччини виступали у Грузії, Азербайджані, а також в 2002 році на запрошення Ґете-Інституту в Греції, Румунії та Болгарії. Співпрацюють з „Billy Jenkins Voice of God Collectiv“. В 1997 році завоювали 2-гу премію на фестивалі „Hennessy – Jazzcontest“. 2003 року відбувся надзвичайно успішний концерт на святі Баха у Лейпцигу. Виступали по всій Німеччині, а також в численних країнах світу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ