Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завтра у Львові відбудеться засідання Асоціації міст України

Завтра, 31 січня, члени Асоціації міст України, мери міст, проведуть у Львові чергове засідання Асоціації. Зокрема, на засіданні розглядатимуть питання бюджетоутворення та наповнення міських бюджетів. Про це “Гал-info” повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий є головою регіонального відділення Асоціації міста України та громад, а також заступником голови Всеукраїнського правління Асоціації міст України та громад. До речі, за підсумками своїх засідань Асоціація має право звертатися до Кабміну та Верховної Ради України з ініціативами змін до законодавства.
АМУ заснована в червні 1992 року і на той час до її складу входило 35 міст. На міжрегіональній нараді керівників міських Рад, що відбулася тоді в Дніпропетровську, було визначено основну мету діяльності Асоціації – реформування політичної системи держави, підтримка курсу ринкових перетворень, розширення горизонтальних зв'язків між містами на ґрунті економічного співробітництва, захист законних прав та інтересів членів Асоціації в органах влади та управління, взаємодія з владними структурами і громадськими об'єднаннями в справі перетворення України на країну з соціально орієнтованою ринковою економікою.
У січні 1995 року на загальних зборах Асоціації був прийнятий новий статут, згідно з яким вона стала носити свою теперішню назву – Асоціація міст України, і одержала статус всеукраїнської недержавної організації. Сьогодні Асоціація міст України об'єднує більше 400 міст, в яких проживає більше 80% міського населення України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ