Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові вшанують пам’ять Гонгадзе

Завтра, 16 вересня 2006 року, — 6-ті роковини зникнення відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе, яким присвячується піша хода зі свічками, що почнеться завтра у Львові біля пам’ятника Франку. Маршрут пішої ходи: пам’ятник Франку – вул. Листопадового Чину – пр. Свободи.
Георгій Гонгадзе народився 21 травня 1969-го в  Тбілісі (Грузія). Він був знаним українським опозиційним журналістом, відомим своїми критичними антивладними виступами. Зник безвісти в Києві 16 вересня 2000 року. 2 листопада того ж року біля Таращі знайдено обезголовлене тіло — як припускають, Георгія Ґонґадзе.
Він — засновник та перший головний редактор інтернет-газети «Українська правда». Вбивство Ґонґадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після «касетного скандалу», та вважається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні колишні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми, який нібито особисто видавав накази щодо викрадення Ґонґадзе.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ